YouTube Video's.

Plumbton 1996 Engeland.

Hier de eerste vlucht op de "race course" te Plumbton. Plumbton ligt in de buurt van Brighton England.

Plumbton 1996 Engeland.

De tweede vlucht van de dag in Plumbton. Het is een zeer moeilijk terrein om te vliegen. Overal staan omheiningen en hoogspannings-draden.

Woodvale 1996 Engeland.

Deze opnames zijn gemaakt op de vliegbasis Woodvale. Woodvale ligt bij Southport in het noorden van Engeland. Hier ziet U een adembenemende vlucht van de Shadow II.

Eys-Wittem 1987 in Limburg.

Deze opname werd gemaakt door TV station Veronica tijdens het Nederlands Kampioenschap zakdragen in Eys-Wittem 12.07.1987. We starten op het hoogste punt van Nederland aan de voet van de steunzender Hulsberg Limburg.

Eerste de Beste 1986.

De opnames.

Deze opnames zijn gemaakt voor het TV programma Eerste de Beste van Veronica in 1986. Wij hebben dit zelf ook opgenomen. Hier zie je hoe dit gebeurt.

De TV uitzending.

Deze uitzending gemist? De hele middag zijn er opnames en meerdere vluchten gemaakt. Hele middag hebben de opnames geduurd en dit is na knippen en plakken de TV uitzending van 2 minuten! Het toestel was door de hoge snelheid met hun profesionele kamera bijna niet volgen!.

Willebroek Belgie 1987.

Demo-vlucht voor een groot publiek tijdens de vlieg-meeting van Broken Wings in Willebroek Belgie.

Skyhawk A4.

Show-vlucht pulsjet met de semi-scale Skyhawk A4 in Woodvale GB 1987. De pulsjet motor die maar liefst 1100 graden Celcius wordt zit binnen in het toestel!! Dit is mogelijk door een speciaal gekonstrueerde reflectorbuis.

De Skyhawk A4 en F16.

De eerste vlucht van de Skyhawk A4 en de F16 in 1984 op het vliegterrein van de Kerkraadse Luchtvaart Club 70 te Dentgenbach in Kerkrade. Beide toestellen hebben een ingebouwde pulsjet motor. De motor temperatuur is ongeveer 1100 graden Celcius.

Pulsjet motor.

Deze home-made pulso motor weegt 950 gram. De stuwkracht is 5.5kg. static. Hij is gemaakt van hittebestendig RVS. Hier zie je goed dat de motor "wit" heet wordt. De motor temperatuur is ongeveer 1100 graden Celcius. Het is dezelfde motor die in de Skyhawk en F16 ingebouw is.

Pulsjet motor op testbank.

Op de testbank kunnen we de brandstofdruk en de hoeveelheid ingespoten brandstof regelen. Bovendien kunnen we de stuwkracht meten. De brandstof is kerosine JP4 (Jet Propulsen 4) of JP1 (F4 of F1). Brandstof verbruik is 0.5 liter voor 2 minuten draaien.

>Ramjet motor.

Deze motor is "experimental". Deze motor heeft totaal geen draaiende of bewegende onderdelen. De motor wordt "getuned" door de lengte van inlaat en uitlaat te regelen. Je kunt gewoon door de motor kijken.

Turbine motor.

Deze revers-flow home-made mini jet-straal motor is in 1992 gebouw. Deze turbine motor weegt 4.5kg. De stuwkracht is 5.5kg. Het toerental bij vol vermogen is 150.000Rpm. De lagers hebben keramische kogels. Veel van de draaiende delen zijn van de Garrett T4 turbo.

Foto reportage MGA.

Deze MGA uit 1957 wordt opgebouw als de "SILVERSTONE" versie. Dit type werd door MG Cars gebruikt voor te racen. De motor is 1800cc. De versnellingbak is een "4 speed full syncro.".

Demonteren motor-computer W168.

Hier de demontage van de motor-computer Mercedes A 140, A160, A 190..
In deze computer zit ook de luchtmassameter gesoldeerd.

Luchtmassa-meter.

Website:
Luchtmassameter Mercedes A-Klasse.

All rights reserved | © by Jo Koullen Kerkrade Nederland.