Porsche Boxster 986

De Boxster is qua styling gebaseerd op de Porsche 550 uit 1956.
De Boxster werd op de autoshow in Detroit 1993 aan het publiek voorgesteld. De Porsche Boxster was sinds de 550 Spyder de eerste auto die door Porsche specifiek als cabriolet werd ontwikkeld. De naam is een samenvoeging van de 6-cilinder BOXER motor en het 2-persoons, open dak ROADSTER principe.


1 April  2017.Motor: 2.7


14 Mei 2017. Achterlichten vervangen door witte achterlichten.

Dit zijn de nieuwe witte LED achterlichten.Hij staat klaar voor de start.De bekleding voorzichtig losmaken. Vervolgens de 4 M8 moertjes losdraaien.
Nu voorzichtig het hele achterlicht naar achter trekken en de stekker losmaken.


De lampenhouder / fittingen (A) van het oude achterlicht moeten we straks weer gebruiken in het nieuwe. De lampjes van knipperlicht, achteruitrijlicht, remlicht en achterlicht worden straks verwijderd. In het knipperlicht en achteruitrij-fitting kun je ook de gewone gloeilamp laten zitten, maar dan zie je het oranje lampje door het glas. Mooier is het knipperlicht-lampje te vervangen door een dat pas oranje wordt als het aangaat, zogenaamde spiegellamp. Je kunt het achteruitrij-lampje en knipperlichtlampje ook vervangen door led lampjes. Maar oppassen: ledlampen zijn polariteits (+/-) gevoelig. Bij de 986 zijn bij verschillende fittingen in het achterlicht de polariteit verwisseld, de min in het midden !!! Net omgedraaid als de rest van de fittigen. Voor een gewone gloeilamp maakt dit totaal niets uit. Even meten voordat je de led lampen besteld.Hier zie je de aansluitingen liggen van het led achter- en remlicht. De stekker heeft de vorm van een gewone normale lampvoet. Dus simpel in de fitting draaien als een normale gloeilamp. Klaar.Voor een mooiere RECHTE-passing straks, plakken we 4 kleine stukjes rubber van 3 of 4mm dikte op de hoeken aan de onderkant van het nieuwe achterlicht.Hier zit er eentje in.Hier het verschil. Nu nog eventjes de rechterkant.Mooi fris. Face-lift noemt men dit. Ook al is het de achterkant.? Zal wel.Nu de rest nog.
Witte zij-knipperlichten en koplampen.


3 Juni  2017. Airco-onderhoudsbeurt.

Even bij ons het airco systeem afpersen en het koelmiddel verversen. Dat is zeker het geld waard!


Het systeem wordt eerst op druk gezet om te kijken of de druk verminderd. Zoniet is alles 100% en wordt het systeem geleegd en weer opnieuw gevuld.
Volgens onze gegevens 850 Gram koelmiddel. Is best veel voor zo'n klein interieur.Close-up. Volgende week wordt meteen het interieur-filter vernieuwd.


22 juli  2017.. Interieur-filter vevangen.

De schroef 90 graden draaien en de afdekplaat wegnemen. De linker afdekplaat kun je nu verwijderen.
Het is gemakkelijker als je ook aan de andere kant de schroef losmaakt en de accu afdekplaat wegpakt.Nu de 4 R.V.S. schroeven losdraaien. De bovenste 2 hoeven maar een kwart los, beneden moeten ze er helemaal uit. De R.V.S beugel wegpakken en de oude filter optillen en eruit nemen.De nieuwe Bosch interieur filter er weer erin duwen. Let op de pijl dat hij goed-om gemonteerd wordt.Het beugeltje weer vast draaien, de afdekplaten erop en klaar is Kees.


Witte zij-knipperlichten.

OSRAM WY5W.
Deze zijn 12v 5watt oranje steeklampjes.
Zijn overal verkrijgbaar.De oude knipperlichten kun je gewoon naar achteren schuiven richting wiel en heel voorzichtig met de nagels eruit hevelen. Stekker loskoppelen en op nieuw knipperlicht omsteken. Lampje erin. Nu de voorkant voorzichtig erin schuiven en knipperlicht richting spatbord drukken tot de "veer" vergrendeld.Zo ziet het er dan uit.


Wordt vervolgt.
Porsche 986
Card image cap
Porsche 993
Card image cap Porsche 993 is gefabriceerd en verkocht tussen laat 1993 en begin 1998. De 993 is de laatste van de Porsche 911 generatie met een luchtgekoelde boxermotor.
BMW Z8
Card image cap De Z8 werd geïntroduceerd op de 1999 Frankfurt Motor Show en werd vanaf april 2000 tot juli 2003 gemaakt. De Z8 kwam alleen uit met een 4.9L V8 benzinemotor die 400 pk (294 kW) leverde.
MGA Silverstone
Card image cap De MGA is geproduceerd vanaf 1956-1958. De "Silverstone" is een race versie.
Ferrari Mondial
Card image cap Ontwerp is afkomstig van Pininfarina en werd van 1980 tot 1993 geproduceerd.
LMM A Klasse
Card image cap Luchtmassa meter kalibreren Mercedes A-Klasse benzine; A140, A160, A190.

Read More →
Auto Airco Service
Card image cap Zonder afspraak.
Airco-Service: Vullen, afpersen enz..

Read More →
Up