MGB ombouw naar chroombumper.

Op deze pagina kunt U in "vogelvlucht" de ombouw van rubber- naar chroombumpers zien.


Eerst demonteren we de radiator-grill en voorbumper. daarna slijpen we het bovenste gedeelte van de oude bumpersteun weg. Het gedeelte van de oude steun onder de bodemplaat van de radiator blijft zitten!! Hierbij moet erop gelet worden dat er genoeg plaats i.v.m. dikte nieuwe radiator-grill!! Dit is ongeveer 4 cm. Slijp het bovenste gedeelte van de oude bumpersteun weg.! Het beste is even de nieuwe grill erbij houden om de juiste afstand cq dikte te meten! Het onderste van de oude steun blijft zitten! Hier wordt de nieuwe bumpersteun op gemonteerd.Bij deze close-up is dit duidelijk te zien. De nieuwe bumpersteun is hier reeds gemonteerd op het overblijvend onderste deel van de orginele steun.We gaan verder met demontage van de achterbumper.en.
We monteren nu weer de radiator-grill.


De voorbumper past perfekt.De bumper-rosetten worden nu gemonteerd. Nu nog even de knipperlichten aansluiten en de voorkant is zo goed als klaar.De "opvul" plaatjes onder het achterlicht hebben we nu gemonteerd. De plaatjes worden met waterproof 1000 geschuurd. Daarna in de hecht-primer gezet. Als alles droog is weer met 1000 waterproof schuren en kijken of er nog oneffenheden te zien zijn. Hierna worden ze in de kleur gespoten.De achter-bumpersteunen worden nu gemonteerd. Dit is gewoon wat schroefwerk.De achterbumper zit erop. Klaar is deze mooie MGB! Oja, de nummerborden natuurlijk niet vergeten!De stoelen worden meteen ook maar even onderhanden genomen. Nieuwe "spanbanden" met  nieuwe covers enz..Nu de rest nog.
De linker stoel is klaar en weer gemonteerd.Mooi, zwart met rode piping!  Klaar is Kees.

 THE END
Kijk hier eens:    
Porsche 911
Card image cap
MGA 1962
Schema's
BMW Z8
Card image cap De Z8 werd geïntroduceerd op de 1999 Frankfurt Motor Show en werd vanaf april 2000 tot juli 2003 gemaakt. De Z8 kwam alleen uit met een 4.9L V8 benzinemotor die 400 pk (294 kW) leverde.
MGA Silverstone
De Warme Bakker
Card image cap J Koullen. Kerkrade.
Porsche 993
Card image cap Porsche 993 is gefabriceerd en verkocht tussen laat 1993 en begin 1998. De 993 is de laatste van de Porsche 911 generatie met een luchtgekoelde boxermotor.
LMM A Klasse
Card image cap Luchtmassa meter kalibreren Mercedes A-Klasse benzine; A140, A160, A190.

Read More →
Auto Airco Service
Card image cap Zonder afspraak.
Airco-Service: Vullen, afpersen enz..

Read More →
Up